top of page
Пошук

Всесвітній день охорони праці в Україні

Щорічно починаючи з 2003 року за рішенням Міжнародної організації праці у світі відзначають Всесвітній день охорони праці, але ідея започаткувати такий день з’явилася ще у 1989 році після того, як американські та канадські профспілки провели День вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі.

В Україні День охорони праці  відзначають з 2007 року.

У міжнародний день охорони праці проводять заходи приурочені до цього дня з метою привернення уваги суспільства, суб’єктів господарювання до питань охорони праці та запобігання нещасним випадкам на виробництві.

Міжнародна організація праці щороку визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці, у 2024 році заходи проводять під девізом: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».

Зміни клімату, забруднення повітря, промислові аварії, техногенні катастрофи, екстремальні погодні явища, буревії, засухи або затоплення, погіршення екосистеми внаслідок військових дій або впливу хімічних речовин впливають на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я людей, можуть призвести до нещасних випадків на виробництві.

Для прикладу, бойові дії, які веде загарбник на території України уже спричинили до незворотних змін в екосистемі України, до забруднення територій та повітря шкідливими речовинами. 

Відверті варварські дії по підриву дамб, мінуванню територій, знищенню зелених насаджень, руйнуванню міст, створюють шкідливі та небезпечні умови в яких доводиться жити, а по суті виживати і працювати людям, внаслідок чого збільшується кількість захворювань, травмувань і смертей.

6 переглядів0 коментарів
bottom of page